Home Mama Baby nummer 2

Baby nummer 2

by Judith

Over de juiste timing voor baby nummer 2 heeft men hele verschillende ideeën. Sommige vriendinnen met 1-jarigen zie ik wit wegtrekken als ik eens voorzichtig pols of ze het al tijd vinden voor een tweede. Weer die slapeloze nachten, wallen tot aan je knieën, dat volledig afhankelijke, gehuil waar geen einde aan lijkt te komen, krampjes, kleding ondergedompeld in zure melk, duizend voedingen per dag en nooit tijd voor jezelf? Nee bedankt, ze passen nog even. 

Ik ben van het andere team. Al na 10 maanden voelde ik een licht vleugje van jaloezie wanneer ik hoorde dat er weer iemand bevrucht was met een verse baby. Want al is zwanger zijn totaal niet mijn hobby, de baby die eruit komt vind ik dan weer heel leuk. En wellicht romantiseer ik de boel hier en daar een beetje, maar Julie haar eerste jaar herinner ik me overwegend positief. De eerste weken wilde ik haar het liefst terugstoppen, maar daarna groeide de liefde en de moeder in mij. Dus wanneer ik terugdenk aan haar eerste jaar denk ik terug aan dat slapende lijfje tegen mijn lichaam aan, aan alle heerlijke uren dat ik haar in mijn draagdoek kon dragen, het cocoonen, het gepruttel, de lachjes, alle eerste keren en al die snoezige babykleertjes die ik weer wil uitpakken. Ik denk aan de opgetogenheid en verdwaasdheid toen we voor het eerst een uurtje zonder haar de deur uit konden; hoe was het mogelijk, dat leven bestond ook nog! En dus denk ik ook aan de avondjes die volgden, waarin we als kersverse ouders samen in een restaurantje zaten en daar nog veel meer van genoten dan vroeger. Ik denk aan de verwondering, de zoektocht naar balans en het vinden daarvan. Ik denk aan het gevoel een gezin te zijn en hoe graag we dat gezin completer willen maken.  
Ik hou van het evenwicht dat de geboorte van Julie ons gaf. De ene dag feestend een festival doorleven en de volgende dag als moeder Maria met baby aan de wandel. En hoe dat laatste (gelukkig) steeds normaler aanvoelt en daarom steeds minder als een opoffering. Beetje bij beetje ben ik in mijn gezin gegroeid en als het ons gegund is zijn we er klaar voor, die baby nummer 2. Als we dan toch die slapeloze nachten weer moeten doorleven, dan maar het liefst wanneer het nog vers in ons geheugen zit.

Dit vind je denk ik ook leuk

Leave a Comment

broodjes hagelslag