Home Mama Oeps, kind verpest

Oeps, kind verpest

by Judith

Ergens ver voor haar eerste verjaardag gingen we de mist in. Toen ik me van nog geen kwaad bewust was en alles wat ze deed vooral heel schattig was. Want was het leuk dat ze eind-de-lijk liet merken dat ze naast mij op het bankje aan de eettafel wilde zitten. Wanneer ze dat wilde, mocht dat dus steevast. Gezellig zo, dacht ik nog. Wat vond ik het knap dat ze begreep dat ze mijn telefoon aan haar oor moest houden. En wat hilarisch dat de afstandsbediening het hele huis doorging, omdat ze ook zo graag wilde doen wat wij doen. Sleutels waren een handig speeltje wanneer we weer eens waren vergeten iets mee te nemen en wat was ik gelukkig toen ze voor het eerst haar handjes naar me uitstrekte om opgetild te worden. Geen haar op mijn hoofd die eraan getwijfeld heeft dat linea recta te doen. Vanaf het moment dat ze ze mocht werden soepstengels en komkommers onze beste vrienden (want: weinig calorie├źn voor vele rustige minuten) en natuurlijk mocht ze mijn kast overhoop halen, als dat betekende dat ik me even rustig kon opmaken.

Kom ik er nu dus achter dat toen de opvoeding al begon. Wist ik veel. Inmiddels heb ik een kind dat verandert in een kleine tiran als ze niet naast mij op het bankje mag zitten, continu met elke telefoon en afstandsbediening die ze te pakken krijgt door het huis banjert, rood aanloopt als ze niet direct wordt opgetild wanneer het haar uitkomt, iedere minuut van de dag soepstengels en komkommers wil en rustig een kwartiertje blijft schreeuwen als ik niet achter haar vingertje aanloop die steevast naar iets eetbaars wijst. Daarnaast begrijp je dat de inhoud van mijn kast dagelijks verspreid over de vloer ligt, mijn sleutels altijd zoek zijn, ze met lepels in de rondte smijt en lacht als iemand een boer laat -hoe dat komt laten we even in het midden.

Het werd dus tijd om mijn opvoedtechnieken een beetje bij te schaven. Gelukkig sta ik in het dagelijks leven voor de klas en weet ik perfect hoe belangrijk consequent zijn is. Nu nog even zien toe te passen op mijn eigen kroost.
Bij de volgende begint de opvoeding met drie maanden. Dat staat vast.

Dit vind je denk ik ook leuk

Leave a Comment

broodjes hagelslag